Zpestřete si jídelníček hromadou zdravých a křupavých klíčků rostlin

Víte, o čem se nyní mluví? Přece o klíčení semínek! Každý, kdo alespoň trochu sleduje trendy ve výživě anebo třeba různé hobby časopisy moc dobře ví, že klíčení semínek je právě v kurzu!

sazenice

A nejedná se zdaleka jen o nějakou planou módní vlnu. Konečně se na scéně objevilo něco, co spojuje příjemné s užitečným, tedy konkrétně zajímavou a nenáročnou zábavu s bohatou sklizní pro tělo významných látek a vitamínů.
Klíčky mladých rostlin jsou totiž nabité k prasknutí významnými enzymy, vitamíny a minerálními látkami, které naše tělo potřebuje. Navíc v té nejlepší, dobře stravitelné podobě bez jakýchkoli vedlejších účinků. Zkrátka takovou dávku vitamínů v žádném výživovém doplňku a za tak výhodnou cenu nedostanete.

A snad to úplně nejlepší je na tom to, že klíčení semínek je opravdu maximálně snadné a může se mu věnovat každý. Vystačíte si přitom jen se semeny na klíčení a nádobou, ve které je budete namáčet. Konkrétně to celé bude vypadat tak, že semena budete pravidelně prolévat vodou, proto se vám bude hodit speciálně upravená nádoba. Může to být miska na klíčení anebo sklenice na klíčení semínek, které zakoupíte ve specializované prodejně, třeba na internetu, anebo si můžete vlastnoručně vyrobit podobnou sklenici z klasické zavařovací sklenice.

jídlo

Jakmile budete mít nádobu a semínka po ruce, nasypte semínka do nádoby a zalijte je vodou. Pak už budete jen čekat, než nabobtnají, nechte je ve vodě klidně přes noc a ráno je slijte. Poté stačí, když je budete několikrát denně proplachovat tak, aby nebyla ve vodě ponořená, pouze vlhká, což je ideální pro klíčení rostlinek. Jakmile se semínka namočí a prohřejí, tak brzy vypustí první výhonky. Nechejte je v dosahu slunečních paprsků, které stimulují jejich růst a zintenzivní tvorbu důležitých látek v těle rostlinek. Za několik málo dnů budou klíčky dostatečně dlouhé k tomu, abyste je mohli sklidit a pochutnat si tak na porci křupavých a šťavnatých výhonků.