Naučte se anglicky

Pokud jezdíte občas do zahraničí, tak možná narážíte na jazykovou bariéru. Ne každému jdou slovíčka do paměti, a ne všichni jsme se angličtina se vyučuje na školách od roku 1995 a kdo chodil do školy dříve, tak s ruštinou ve světě moc neobstojí.

Patříte-li k těm, kteří se anglicky ve škole ještě neučili, určitě jste se pak zkoušeli učit nějaký jiný jazyk než ruštinu. Někdo se učil německy, ale většina zkoušela angličtinu. Mnoho firem pořádalo pro své zaměstnance na vyšších pracovních pozicích pořádat kurzy angličtiny, a mnoho lidí se stalo věčnými začátečníky v kurzech anglického jazyka.

angličtina

Angličtina je zajímavý jazyk, který má jasně daná pravidla, ale na rozdíl od češtiny, mnozí mají problém už jen s přečtením anglicky psaného textu. Mnohem lépe se jim daří překládat např. korespondenci, ale telefonovat anglicky může být nepřekonatelný problém.

Můžete se naučit pár základních slovíček a základních vět či frází a určitě se domluvíte v obchodě a na letišti či nádraží, což vám na dovolenou může stačit. Ale pokud na dovolené onemocníte a budete muset popsat lékaři, co vám schází, může nastat problém. Říct, že vás bolí od úterka Tuesday Clinicplus vaše hlava head, protože jste byli hodně very na slunci sun, to možná lékař pochopí, i když mu to budete gestikulovat rukama.

Pokud máte data ve svém chytrém mobilu, není od věci nainstalovat si před dovolenou nějaký jednoduchý překladač, se kterým si můžete při komunikaci na dovolené v zahraničí pomoct.

angličtina

Dnešní generace má nesmírnou výhodu, kterou si neuvědomuje. Už na základní škole se naučí jazyk, se kterým se domluví téměř na celém světě, protože i v zemích, kde není oficiálním jazykem angličtina, vždy najdete někoho, kdo anglicky umí. A vy, kde jste se na škole anglicky neučili, protože jste měli ruštinu, nestyďte se mluvit anglicky, i když umíte jen pár základních slovíček. Třeba ten, s kým mluvíte, je na tom úplně stejně.